Beneficii miraculoase: Fructele de Goji

Fructele de goji sunt o sursă naturală de nutrienți, fiind considerate una dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Acestea sunt originare din Asia și au fost utilizate în medicina tradițională chineză timp de secole. Goji sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, fiind astfel benefice pentru sănătatea noastră. În acest articol, vom explora beneficiile fructelor de goji în alimentație, dieta și sănătate în general.

martie 2, 2023

Bogate în vitamine, aminoacizi și antioxidanți

Fructele de goji sunt bogate în vitamine, aminoacizi și antioxidanți esențiali pentru menținerea sănătății noastre. Acestea conțin o gamă largă de vitamine, precum vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamina B1, B2 și B6. De asemenea, fructele de goji sunt o sursă bună de aminoacizi, incluzând 8 din cei 9 aminoacizi esențiali. Aceștia sunt esențiali pentru regenerarea celulară, dezvoltarea musculară și metabolismul energetic.

Scad nivelul de stres

Antioxidanții din fructele de goji sunt, de asemenea, remarcabili. Aceștia ajută la protejarea celulelor noastre de stresul oxidativ și la prevenirea deteriorării celulare. În plus, goji conțin carotenoide, flavonoide și polisaharide care ajută la stimularea sistemului imunitar și la protejarea organismului de infecții și boli.

Câteva dintre proprietățile acestor fructe miraculoase:

 • 1

  Îmbunătățesc sistemul imunitar – Goji sunt o sursă excelentă de vitamina C, care ajută la creșterea producției de celule imunitare și protejează împotriva bolilor.

 • 2

  Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge – Fructele de goji conțin carbohidrați complecși care ajută la menținerea nivelului de glucoză din sânge.

 • 3

  Întăresc oasele – Goji sunt o sursă bună de calciu și pot ajuta la întărirea oaselor și prevenirea osteoporozei.

 • 4

  Cu un conținut mare în vitamine și minerale, acestea reduc tensiunea arterială și colesterolul. Unele persoane susțin că acestea pot preveni cancerul, deși acest aspect nu a fost demonstrat știintific.

 • 5

  Îmbunătățesc digestia – Goji conțin fibre care ajută la menținerea sănătății intestinale și previn constipația.

 • 6

  Polizaharidele din fructele goji fac minuni pentru glanda hipofiză și stimulează eliberarea hormonului de creștere (HGH). Acesta este un hormon principal și poate inversa efectele îmbătrânirii, făcându-ne să ne simțim și să arătăm mai bine.

 • 7

  Fructele goji au de asemenea o mare capacitate de absorbție a radicalilor de oxigen, foarte importantă în prevenirea oxidării și păstrării stării celulelor și, implicit, în prevenirea îmbătrânirii celulare.

 • 8

  Fructele goji sunt de asemenea o alegere bună pentru protejarea ficatului și a rinichilor.

 • 9

  Reduc stresul și anxietatea – Fructele de goji sunt bogate în antioxidanți și aminoacizi care ajută la reducerea stresului și a anxietății.

 • 10

  Fructele goji previn stările de oboseală și surmenaj care sunt foarte adesea întâlnite în stilul de viață modern. Sunt foarte bune și în ameliorarea migrenelor și insomniilor.

 • 11

  Îmbunătățesc performanța sexuală – Goji pot ajuta la creșterea nivelului de testosteron și la îmbunătățirea performanței sexuale la bărbați.

 • 12

  Susțin sănătatea ochilor – Fructele de goji sunt bogate în carotenoide, care ajută la protejarea vederii și previn degenerarea oculară legată de vârstă.

CONSIDERAT UN SUPERALIMENT

Cei care fac sport consumă în mod regulat goji pentru că ajută la pierderea în greutate și la tonifierea organismului.

În concluzie, consumul de fructe de goji aduce numeroase beneficii pentru sănătatea noastră datorită conținutului lor bogat în vitamine, aminoacizi și antioxidanți. Acestea sunt un aliment valoros și delicios care poate fi adăugat în dieta noastră zilnică sub formă de fructe proaspete, gemuri sau prăjituri.

Nu uitați că puteți găsi gem de goji la „Gradina de Goji”, o alegere excelentă pentru a vă bucura de toate beneficiile pe care le oferă aceste fructe sănătoase. 😁

Magazin online

Încearcă și tu produsele noastre!